Ako čistiť a mazať bicykel

Ako čistiť a mazať bicykel

https://www.nano4you.eu/sk/antikorozna-ochrana/92-multicor.htmlČi už obľubujete cyklotrasy alebo si cesty hladáte radšej sami, prostredie niekedy pripraví neočakávané situácie. Prach, dážď, voda, blato a iné nečistoty sú faktory, ktoré znižujú životnosť vášho bicykla pokiaľ sa oň patrične nepostaráte. Zaschnuté nečistoty ako blato a prach pôsobia na pohyblivé časti ako brúsna pasta. Takto poškodené miesta sú ložiskom vzniku korózie. Preto je dôležitou súčasťou starostlivosti o váš bicykel jeho servis, údržba a ochrana.

Bike - čistenie

1. OPLACHOVANIE
Ako prvý základný krok je zbavenie od hrubých nečistôt. Následne opláchneme celý bicykel pričom by sme sa mali vyhýbať nábojom, čapom, ložiskám, tesneniam, nastavovacím skrutkám vidlice prípadne iným mechanizmom. Hlavne by sme do nich nemali striekať vodu priamo.


2. UMÝVANIE - ČISTENIE
Na umývanie použijeme nariedený NanoShampon v príslušnom pomere podľa množstva znečistenia, ideálne s teplou vodou. Prostriedok nanesieme na znečistené časti bicykla umývacou hubkou prípadne pomocou mechanického rozprašovača. Na častiach ako reťaz, prevodníky, prehadzovače alebo prešmykovače je vhodné nechať prípravok pôsobiť o čosi dlhšie. NanoShampon účinne odstraňuje rôzne nečistoty, vazeliny a oleje.
Špeciálnu starostlivosť venujeme zadnej kazete a brzdným kotúčom.

NanoShampon - účinné čistenie a ochrana

3. UTIERANIE
Po očistení celý bicykel dôkladne opláchneme. Je potrebné vybrať sedlovku a vyliať vodu z rámu. Je vhodné bicykel vyutierať a nechať doschnúť.

MultiCor - mazanie a antikorozna ochrana

4. MAZANIE
Z úchytov vyberieme "bowdeny", lanká vyutierame do sucha a premažeme našim olejom MultiCor, ktorý nielen maže ale má aj výborné antikorózne vlastnosti. Taktiež postupujeme pri reťazi, vysušíme a ošetríme olejom MultiCor. Taktiež je vhodné reťaz premazať pred každou jazdou.
Taktiež mažeme, hlavné časti - čapy a kĺby prehadzovača a prešmykovača.
Niektoré mechanické časti, ktoré musia byť mazané je potrebné mazať špeciálnymi mazivami. Tieto mazivá sú špeciálne vyvinuté aby dokázali mazať aj po zaschnutí. Táto vlasnosť je veľkou výhodou hlavne pri mazaní odpružených vidlíc a inej jemnej mechaniky. Na takéto mazanie je vhodný prostriedok SuperCor, ktorý v jednom kroku dokáže čistiť, mazať a chrániť (aj voči korózii).

Tu nájdete naše excluzívne produkty na mazanie:

   MultiCor      

   SuperCor     

MultiCor-špeciálny viacúčelový olej s antikoroznym účinkomSuprCor - špeciálny olej pre čistenie, mazanie a ochranu pohyblivých častí

Taktiež môžete vyskúšať našu novinku a obdarovať svojich blízkych skvelým darčekom z našej edície:

    NanoPack4Bicycle Revolution    

Set pre čistenie ochranu a údržbu bicyklov

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Napíšte komentár

Všetky polia sú povinné

Meno:
Email: (nepublikované)
Komentár:
Prepíšte kód